Ta en bibliotekar og la henne vandre

Et kunnskaps- og kompetanseløft for folkebibliotekene i Hedmark

Oppsummeringsmøte med interiørarkitekt

20. august hadde interiørarkitekt Gro Tørud og fylkesbiblioteket et lite oppsummeringsmøte. I forkant hadde vi fått noen tilbakemeldinger på besøkene, som vi videreformidlet.

Alvdal skrev:

Veldig fornøyde! Konkrete forslag på ting som ble tatt opp, og tilpasset vår økonomi. Altså gjennomførbart for relativt beskjedne midler. I alle fall på sikt, om ikke alt blir gjort i løpet av året.

Stor-Elvdal skrev:

Jeg synes at besøket av interiørarkitekten (Gro) var veldig godt. Hun kom med noen forslag til noen løsninger som jeg ikke hadde tenkt på. F.eks. hvordan få bukt med den bastante og lange reolrekken i skjønnlitteratur «Berlinmuren», hvordan la dagslyset slippe til i biblioteket samt ny innredningsløsning og forslag til nye møbler i barneavd.

Gro endte opp med å bruke noe ekstra tid på evalueringene, men mente det var nødvendig for å få dem konkrete og detaljerte nok for de bibliotekene som har hatt besøk.

Samtidig med at nasjonal bibliotekstrategi ble lansert den 12. august, kom også utlysning på midler til arenautvikling. Det er naturlig for fylkesbiblioteket å jobbe videre med evalueringene og bruke dem som grunnlag til søknad om midler til endringer av bibliotekrommet. Vi har snakket med de bibliotekene som har hatt besøk og håper alle blir med inn i søknaden. Vi har også spurt de fire bibliotekene som ikke fikk besøk, om de vil være med på å søke om midler til besøk.

I forbindelse med denne søknaden og andre eventuelle søknader fra Hedmark, holder vi tre regionale søknadsseminarer. Vi oppfordrer alle som skal være med inn i søknad om endringer av bibliotekrom, til å delta på seminar!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on August 21, 2015 by in Tiltak Bibliotekrom and tagged , , , , , , .
%d bloggers like this: