Ta en bibliotekar og la henne vandre

Et kunnskaps- og kompetanseløft for folkebibliotekene i Hedmark

Forslag til tiltak og utvikling

Deltakerne på avslutningsseminaret jobbet også denne gangen sammen i grupper. Vi jobbet med å konkretisere tiltak/aktiviteter og videre utvikling av prosjektet. Dette arbeidet er nå oppsummert. Gruppene fikk lov til å foreslå tre tiltak hver og av disse har vi trukket ut de tre tiltakene som tilsammen fikk flest stemmer. Disse er:

Bokanbefalingbokmerke

  • Samarbeid om omtaler og bokmerker i bibliotekene. Et av forslagene innenfor dette foreslår å kalle det Hedmarksanbefalinger og at fylkesbiblioteket kan stå ansvarlig for design, trykking og distribusjon. Det andre forslaget innenfor dette tiltaket foreslår samarbeid om blogg regionalt, ala “Kortreiste lesetips”. Et siste forslag er samarbeid om omtaler på tvers av bibliotekstyper.
  • Byttebank. Forslaget er tidligere presentert med et innlegg på bloggen: Byttebank for bibliotekene. Randi presenterte også ideen mer detaljert på avslutningsseminaret: Byttebank for bibliotek.
  • Endre bibliotekrommet. Et forslag her er å endre bibliotekrommet fysisk ved å bruke f eks Mette Milling, eller andre med kompetanse, til å gjøre konkrete endringer som fører til bedre formidling og bruk. Et annet forslag er å bruke interiørkonsulent som reiser rundt, slik det er gjort i prosjektet Bibliotekrom. Et siste forslag er å bruke Rachel van Riel og hennes Opening the book. Både foredrag og befaring er en del av dette forslaget.

    For at alle skal få muligheten til å bidra med ytterligere forslag, kommer vi til å sende ut en digital spørring. Dere får sjansen til å foreslå flere tiltak, eller si noe om de som er foreslått. I denne spørringa  ønsker vi også å få tilbakemeldinger på deres erfaringer gjennom prosjektet så langt. 

Advertisements

One comment on “Forslag til tiltak og utvikling

  1. Pingback: Prosjektveien videre | Ta en bibliotekar og la henne vandre

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on August 12, 2014 by in Kick off.
%d bloggers like this: