Ta en bibliotekar og la henne vandre

Et kunnskaps- og kompetanseløft for folkebibliotekene i Hedmark

Hamars vandring til Tynset

Anne Grethe fra Hamar vandret til Tynset. Hun har tenkt og skrevet en hel del, men må tenke litt mer på de to siste punktene, som går på tiltak i det biblioteket hun besøkte og i eget.

Hele skjemaet kan leses her: Hamar – Tynset

En av de tingene Anne Grethe bet seg merke i er bruken av bloggen “Kortreiste lesetips”:

Kortreiste lesetips –  leseblogg i samarbeid med Alvdal – Folldal – Os – Rendalen – Stor-Elvdal – Tolga. Omtaler derfra skrives ut og brukes som innstikk i utstilte bøker. Smart.

Fylkesbiblioteket har sett på de fleste skjemaene så langt og en av tingene vi ser, er at vi i større grad kan bruke omtaler, som er laget et sted, flere steder og på mange ulike måter. Dette er et fint eksempel på gjenbruk.

Tynset

Når det gjelder gjenbruk har Tynset, ifølge Anne Grethe, flyttet om på avdelinger og soner og brukt møbler de har til å endre uttrykket i rommet.

På vei til barneavdelingen oppdaget jeg ungdomskroken som ligger inn til venstre forbi skranken og akkurat da var full av ungdomsskoleelever som ble bokpratet for i anledning Verdens bokdag. Først etterpå så jeg hvor innbydende det var der, med rød sofa, stålampe og lekre, svart/hvitt mønstrede stoler rundt et bord. Barnekroken og ungdomskroken hadde byttet plass rett over nyttår og begge avdelingene var møblert med noe nytt og noe gammelt som var pusset opp. Veldig tydelig at dette var godt planlagt og gjennomtenkt:).

Med knappe midler, er det flere som har tenkt som Tynset. Et eksempel er Garaget i Malmö, som sier om seg selv:

Kom till Garaget om du vill läsa och låna böcker, ta en god fika, laga dina jeans, pyssla, möta andra, låna en dator, läsa tidningar på olika språk, göra arrangemang, eller bara ta en paus i en av våra sköna soffor. Vi har också språkkafé för dig som vill träna din svenska under avslappnade och trevliga former.

Garagets olika verksamheter har tagit form utifrån en ständigt pågående dialog- och delaktighetsprocess med våra besökare och brukare.

Biblioteket, som er en del av Garaget har i stor grad møblert og skapt sitt bibliotekrom med gjenbruk av møbler og interiør, se bilder:

http://www.malmo.se/Medborgare/Kultur–noje/Garaget/Garaget/Om-Garaget/Garaget-i-bilder.html

Anne Grethe har lagt ut flere bilder på instagram hvor du kan se noe av den samme måten å forvandle det visuelle inntrykket på. Bildene ligger også her på bloggen:

https://bibliotekarvandring.wordpress.com/bibliotekarvandring-i-bilder/

Hva synes dere om denne måten å endre bibliotekrommet på?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 14, 2014 by in Skjema, Vandring and tagged , , , , , , , .
%d bloggers like this: