Ta en bibliotekar og la henne vandre

Et kunnskaps- og kompetanseløft for folkebibliotekene i Hedmark

Fra Elverum til Stor-Elvdal

Monica fra Elverum har vært på vandring til Stor-Elvdal. Før hun kom dit, hadde hun fått beskjed fra Inger Marie om at det var mange ting hun kunne tenke seg å diskutere under vandringa! Også Monica gjorde seg, som Inger Marie da hun kom til Kongsvinger, opp et umiddelbart inntrykk i det hun gikk inn i biblioteket og så bibliotekrommet:

Da jeg kom inn døra til biblioteket så er det første jeg ser en trapp ned med grind og et stort skilt «Stor-Elvdal historielag». Til høyre er selve bibliotekrommet som føles varmt pga tre-interiøret og gule vegger, hyller med bøker og PC-sittegruppe. Til venstre er et hvitt, kaldt rom med en litt diffus funksjon. Kontrasten mellom varmt bibliotek og kaldt oppholdsrom var ganske sterk.

Monica har merket seg masse i forhold til bibliotekrommet; bruk, oppdeling, ledninger(!), kategorisering og i forhold til formidling. Men en av tingene Inger Marie gjerne ville diskutere var nettopp den venstre delen av biblioteket:

Dette diffuse rommet kan biblioteket utnytte mye bedre, og var også noe av det Inger Marie ønsket å snakke med meg om – for å få ideer.

Ideene for denne delen av biblioteket kan du lese mer om i skjemaet: Vandring_fra_Elverum_til_StorElvdal

Til slutt har Monica noen tanker rundt badekar, interiør og tiltak i eget bibliotek:

Jeg så også hvor sterk virkning badekaret i barneavdelingen i Stor-Elvdal hadde, så det å tenke interiør, møbler og installasjoner var en vekker.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: