Ta en bibliotekar og la henne vandre

Et kunnskaps- og kompetanseløft for folkebibliotekene i Hedmark

Vandring fra Ringsaker til Tolga

Reidun fra Ringsaker har sendt over både skjema og bilder. I tillegg skriver hun i eposten til oss:

Takk til fylkesbiblioteket for denne muligheten !

Det var veldig fint og inspirerende.

Jeg kommer jo fra et stort bibliotek i Ringsaker med mange ansatte og i Tolga er det bare Ellen Vibeke og en flink vikar som hun ikke får bruke mer enn høgst nødvendig.

Tenk om vi kunne være vikarer for hverandre – mellom bibliotekene ?  Jeg drar i hvert fall gjerne til Tolga så Ellen Vibeke kan dra ut litt innimellom. Eller kunne dere fra fylkesbiblioteket organisere dette ?

Vikartanken har slått oss i fylkesbiblioteket også. Både Amund og jeg (Karianne) syntes det var veldig nyttig å være ute hos dere og lære i praksis hvordan hverdagen er. Samtidig gjorde det jo sitt til at vandring kunne skje. Er dette noe vi skal se mer på? Skal fylkesbiblioteket ut en gang i året til noen av de minste bibliotekene? Skal ansatte i bibliotekene ut til hverandre, for blant annet å muliggjøre deltakelse på kurs eller lignende?

Kjør debatt! 🙂

Og husk selvsagt å lese skjemaet til Reidun: Ringsaker – Tolga

Bilder fra vandringa

081 087 103 139 140 154 158 161 163 171 186 188

Advertisements

6 comments on “Vandring fra Ringsaker til Tolga

 1. Randi, Eidskog
  December 18, 2013

  God ide!
  Kjekt å lesa skjema og reiseskildringar frå dei ulike besøka. Artig å vera med på dette prosjektet!

  • Karianne Aam
   December 20, 2013

   Det er nyttig å lese skjemaene! Har du noen tanker rundt Reiduns forslag om hospitering?

 2. Ellen Vibeke
  December 20, 2013

  Tusen takk for at du likte biblioteket på Tolga så godt, Reidun. Det setter jeg veldig stor pris på. Og tusen takk for to hyggelige dager med deg på besøk.

 3. Randi, Eidskog
  January 7, 2014

  Hospitering/vikariering kunne arrangerast som ein “byttering” der ein legg inn og hentar ut timar frå ein felles byttebank. Kan utdjupa, men ikkje nett no…

 4. Randi, Eidskog
  February 14, 2014

  Kompetanseutveksling/Vikariering/Hospitering gjennom “byttebank” kan vera ein fin måte å vidareføra dette prosjektet på. Ein person frå eitt bibliotek brukar ein arbeidsdag (eller meir) på eit anna bibliotek i fylket (- eller kvifor ikkje tenka regionalt/interreg? På tvers av grenser). Etter at ein har “investert” ein dag, kan ein henta ut ein dag når ein sjølv har bruk for det. Det treng ikkje vera dei to same biblioteka som vekslar teneste. Eitt innskott i baken kvalifiserer til eitt uttak. Kan henda må ein kunna “låna” eitt dagsverk mot å forplikta seg til å “levera” eitt dagsverk seinare. Det treng ikkje datofestast før nokon konkret kjem med førespurnad om “uttak”/har vikarbehov. Dersom det er mange som er med på ordninga, vil det vera lettare å få kabalen til å gå opp enn dersom det er få. Det må lagast eit interaktivt system for tilbod og etterspurnad. Ein må kunna sjå kven som kan tilby kva. Ein må kunna kontakta kvarandre direkte, i tillegg til opne førespurnader. Det kan vera greitt å registrera “spisskompetanse”/kva er eg best på. Er det rutinearbeid, katalogisering, plasting, hyllerydding og kassering, eller aktiv formidling av eit eller anna slag? Alle oppgåver er like viktige for heilskapen er ein grunntanke i den banken eg ser for meg. Fylkesbiblioteket kan kanskje finasiera/søka støtte om finansiering av reise og evnt. kost. I tillegg til å vera administrator for nettsida/systemet. Dette får vera nok utdjuping for i dag!

 5. Pingback: Byttebank for bibliotektenester | Ta en bibliotekar og la henne vandre

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on December 16, 2013 by in Skjema and tagged , , , , .
%d bloggers like this: