Ta en bibliotekar og la henne vandre

Et kunnskaps- og kompetanseløft for folkebibliotekene i Hedmark

En liten utfordring til deltakerne på kick off

imageVi har lagt bak oss avsparket. Det inneholdt Frid Feyling, som snakket om hvordan hun formidler på nettbrett ute blant hyllene og Mette Milling som snakket om hvordan innredning er en måte å tenke på. Lenke til Frids foredrag finner dere på siden vår med program. Mettes foredrag blir sendt ut i epost.

Andre del av dagen ble brukt til å spisse fokusområder for vandringa. Det ble løst med hauger av post it – lapper, engasjement og intensitet! Vi i fylkesbiblioteket har nå jobben med å sammenfatte det dere har bestemt.

Så er det slik at den siste utfordringen dere som var på kick off fikk, var å skrive noe om hvordan dere vil videreformidle denne dagen, innhold og utvikling mot vandring, for deres kolleger og deres bibliotek. For de av dere som jobber alene, skriv gjerne noe om hvordan dere kan holde på innholdet og dagen på en god måte – før dere skal ut og vandre.

Kommentarfeltet er deres! 🙂

Advertisements

6 comments on “En liten utfordring til deltakerne på kick off

 1. Iren, Os bibliotek
  October 7, 2013

  Først og fremst vil jeg si at dette var en utbytterik dag, som bidro til økt bevissthet rundt nye, gode måter å drive formidling i biblioteket på (i alle fall hos meg), noe jeg nettopp oppfatter som en stor del av poenget med hele prosjektet. Ang. videreformidling synes jeg at det viktigste var å informere om formålet med vandringen, nemlig å fokusere på de temaene som av kick-off-deltagerne ble utpekt som de mest interessante hva gjelder (1) formidling/aktivitet i bibliotekene vi besøker, og (2) hvordan man best legger til rette for det fysisk – og det å se at det er en gjensidig avhengighet mellom aktiviteter og området de foregår i! Apropos gjensidig: både vandreren og destinasjonen skal ha inspirasjons- og lærdomsmessig nytte av besøket.

  Så iom. at vi skal dra nytte av hverandres erfaringer, trenger man vel ikke å forberede seg på stort annet enn å være seg selv, være oppmerksom på fokusområdene, og ikke minst ha et åpent sinn. Det blir spennende å se hva man sitter igjen med til slutt!

  • karianneaam
   October 8, 2013

   Akkurat det at både vandreren og destinasjonen skal ha inspirasjons- og lærdomsmessig nytte av besøket tror jeg er kjempeviktig.

 2. Tone Thorsen Stræte
  October 8, 2013

  Prosjektets hovedfokus på “ny formidling i bibliotekrommet” og “utvikling og fornying av bibliotekrommet” er hva vi trenger av faglig påfyll i folkebiblioteket just nå. Det var en utbytterik og nyttig kick off-dag.

  På Tynset bibliotek er vi i startgropa med å tenke utvikling og fornying av bibliotekrommet. Organiseringen av bibliotekrommet er 26 år gammelt, og er ikke helt funksjonell med hensyn til at biblioteket bl. a. har utviklet seg til en møteplass. Vi tenker helhet, men vi vil i første omgang bytte om på barne- og ungdomskrok. Vi har fått en del bokhyller “gratis” og vi har noe penger til å handle for.

  Vi er igang med tankeprosessen rundt ommøbelringa og følger foreleser Mette Milling sin ide om at inredning er måte å tenke på. Vi 3 på biblioteket satte oss ned en ettermiddag. Vi startet med tenke “1. Funksjoner / hva skal en kunne gjøre i henholdsvis barne- og ungdomskrok”. Etter å ha arbeidet hver for oss, samordenet vi våre foreslåtte funksjoner og kom fram til et sluttresultat å arbeide videre med. På samme måte gikk vi løs på “2.Stemning” og “3.Stil”. Vi har nå et utgangspunkt for hva vi skal se etter når vi drar på ekskursjon til Nes bibliotek. Vi har valgt Nes bibliotek for de har fornyet seg med relativt få midler og tenkt litt annerledes. Tynset bibliotek vil prøve å opprettholde sitt særpreg. Dette prosjektet er midt i blinken for oss! Tone T. Stræte

 3. karianneaam
  October 8, 2013

  Hei Tone. Om dere tar bilder og eventuelt skriver litt fra den ekskursjonen, kan dere ikke legge det ut her i denne bloggen? Det er helt sikkert interessant for flere!

 4. Randi, Eidskog
  October 8, 2013

  Me to som arbeider i Eidskog hadde begge gleda av å delta på Hamar. Det gav oss eit felles tankegods som utgangspunkt for endringar i tida framover. Me har auka fokus på det å sjå biblioteket med brukaren sine auge og er klare til å ta i bruk IPad mellom hyllene.

  • karianneaam
   October 8, 2013

   Har dere iPad, sånn at dere kan prøvde det ut litt allerede nå?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on September 18, 2013 by in Kick off and tagged , , , , .
%d bloggers like this: